Pigen der glemte at gå

DR3 har lavet en dokumentar (2019) om den unge Mauda, der lammes i benene uden at lægerne ved hvorfor. Man følger hende undervejs i processen med at acceptere de begrænsninger, som kroppen giver hende, og finde meningen med livet som handicappet fanget i en ældrebolig.

En del af mine klienter kommer til mig netop der, hvor der er sket en forandring – ofte sygdom, der gør, at de bliver nødt til at leve livet på en anden måde.  Det kan være en kræftdiagnose, stress, en dårlig skulder, en hjerteoperation som kommer til at udgøre dette vendepunkt. Og så er spørgsmålet: Hvordan kommer man videre, når livet går i stå? Hvem er jeg, når jeg ikke kan arbejde mere som sygeplejerske, chauffør.. eller måske ikke på samme måde eller omfang. Det giver et stort tab og afsavn, men også en ’livsforvirring’. For som jeg ofte hører; ’det var jo ikke lige sådan her, jeg havde forestillet mig at det skulle være’.

Mauda gør nogle erkendelser undervejs, og siger bl.a. tidligere gik jagten på det, der kunne ske – alt kunne blive bedre. Men nu lever hun mere i nuet. Hun definerer sig selv ud fra det samme; ’kernen er den samme’ – hvilket er så sejt! Og hun slutter af med at sige: ’Jeg skal nok få et godt liv’.

Måske er du også i et vendepunkt og skal en ny vej … jeg er klar på at hjælpe dig 😊

Tanja Grønfeldt
Coach & Psykoterapeut