
Hvad er blærebetændelse?
Blærebetændelse (eller urinvejsinfektion) er en almindelig infektion, der især rammer kvinder. Den skyldes oftest bakterier, som bevæger sig op i urinrøret og blæren, hvor de forårsager irritation og betændelse. Det er vigtigt at vide, at hvis blærebetændelsen ikke behandles i tide, kan den udvikle sig til nyrebækkenbetændelse. Blærebetændelse kan være meget ubehagelig og smertefuld. Nogle er så uheldige at få det gentagne gange gennem livet, men heldigvis kan du gøre noget for at bedre det. Zoneterapi er en af mulighederne.
Hvad er årsagen til blærebetændelse?
Oftest skyldes betændelsen bakterier fra tarmen; coli-bakterier vurderes at være årsag til 75-95% af tilfældene. Blærebetændelse ses langt hyppigere hos kvinder, idet kvinders urinrør er kortere og dermed kan bakterierne nemmere komme op i blæren.
Andre risikofaktorer kan være:
- Utilstrækkelig hygiejne (f.eks. forkert aftørring efter toiletbesøg)
- Seksuel aktivitet (kan presse bakterier ind i urinrøret)
- Hormonelle ændringer (f.eks. under graviditet eller overgangsalder)
- Nedsat immunforsvar
- Utilstrækkelig væskeindtagelse
- Urinretention (ikke tømme blæren helt)
- Brug af tamponer eller sæddræbende midler
Sådan kan zoneterapi hjælpe på din blærebetændelse
Er du generet af en blærebetændelse og måske noget, som er tilbagevendende? Så kan jeg hjælpe dig med lindring med mine behandlinger, hvor jeg bruger zoneterapi og kan kombinere med øreakupunktur, akupressur samt meridianmassage. På den måde behandles din blærebetændelse fra flere sider. Zoneterapi hos mig er en blid og nænsom behandlingsform og kan fint kombineres med antibiotikabehandling. Jeg kan med zoneterapien hjælpe din krop tilbage i balance ved at styrke dine urinveje og dit immunforsvar, så din krop har de bedste betingelser for at bekæmpe infektionen. Desuden vil jeg i behandlingen fokusere på at reducere spændinger og stress, øge blodcirkulationen samt stimulere fordøjelsen, da det alt sammen vil hjælpe kroppen i processen med at blive rask. I behandlingen tager jeg udgangspunkt i de symptomer du fortæller mig om, således dine gener ved blærebetændelsen mindskes og lindres.
Som supplement til behandlingen deler jeg gerne råd og anbefalinger til velafprøvet naturmedicin, som styrker din blæreslimhinde og dit immunforsvar samt andre tiltag til, hvad du selv kan gøre for at styrke din krop og immunforsvar.

Myter om blærebetændelse
Der findes mange myter om blærebetændelse, som ikke nødvendigvis er sande. Her er nogle af de mest almindelige:
❌ Myte 1: Blærebetændelse skyldes altid kulde
➡ Fakta: Kulde kan ikke direkte forårsage blærebetændelse. Infektionen skyldes oftest bakterier (som E. coli), der kommer fra tarmen og bevæger sig op i urinrøret. Dog kan kulde svække immunforsvaret og gøre kroppen mere modtagelig.
❌ Myte 2: Kun kvinder får blærebetændelse
➡ Fakta: Kvinder får det oftere pga. et kortere urinrør, men mænd kan også få blærebetændelse, især hvis de har problemer med prostata eller en svækket blære.
❌ Myte 3: Tranebærsaft helbreder blærebetændelse
➡ Fakta: Mange oplever, at tranebær kan være med til at forebygge nogle infektioner, men de kan ikke helbrede en aktiv blærebetændelse. Hvis bakterierne allerede har sat sig fast i blæren, kræves ofte behandling.
❌ Myte 4: Hvis du tisser ofte, har du blærebetændelse
➡ Fakta: Hyppig vandladning kan være et symptom, men det kan også skyldes overaktiv blære, stress eller dehydrering. En urinprøve er den bedste måde at få en sikker diagnose.
❌ Myte 5: Man skal altid tage antibiotika
➡ Fakta: Milde blærebetændelser kan i nogle tilfælde gå over af sig selv med rigeligt væske, varme og hvile samt evt tilskud af naturmedicin. Dog kan bakterielle infektioner ofte kræve antibiotika, især hvis der er feber eller blod i urinen.
❌ Myte 6: Efter toiletbesøg er det ligegyldigt, hvordan man tørrer sig
➡ Fakta: Man bør altid tørre sig forfra og bagud for at undgå at sprede bakterier fra endetarmen til urinrøret, især hos kvinder.
Har du oplevet nogle af disse myter? 😊
Vigtigt at vide – Hvordan kan blærebetændelse forebygges?
Små tiltag i hverdagen kan være med til at forebygge, at du får blærebetændelse. Og de små ændringer i hverdagen kan gøre en stor forskel!
Forebyggelse inkluderer:
- Drikke rigeligt med vand
- Tisse efter samleje for at skylle bakterier væk
- Tørre sig forfra og bagud efter toiletbesøg
- Undgå parfumeret sæbe i intimområdet, men brug i stedet uparfumeret intimsæbe
- Regelmæssig blæretømning