Stress

Stress symptomer

Stress symptomer kan være mange og forskellige fra person til person. Symptomer kan være hovedpine, rastløshed, tankemylder, svimmelhed, søvnløshed, en følelse af kronisk træthed, hjertebanken, muskelspændinger, hyppige og/eller langvarige infektioner, en følelse af udmattelse eller udbrændthed. Der kan være ulyst, hukommelses- og koncentrationsbesvær, ubeslutsomhed, øget forbrug af stimulanser og i det hele taget kort lunte. Antallet af danskere, der får stress har de seneste år været stigende og anses for at være et stigende folkesundhedsproblem. Der er en større andel af kvinder der scorer højt på stressskalaen end mænd. Og stress er mere udbredt blandt unge end blandt ældre personer. Du kan læse flere tal og fakta fra Sundhedsstyrelsen her.

Stress psykoterapeut i Horsens

“Lige pludselig var der en anden, der skulle lave mine opgaver – min chef var uforudsigelig og ingen turde sige noget”

“Jeg er lidt for god til at finde løsninger – så jeg kan nå mest muligt”

Stress – udpluk fra min praksis, hvordan oplever andre det?

’Der skete så utrolig meget på en gang – alt faldt sammen’
’Jeg vågnede en morgen træt og tom, – min krop ville ikke mere’
’Jeg føler mig punkteret’
’At stress skulle ramme mig – det havde jeg ikke troet’
’Jeg beder først om hjælp, når det næsten er for sent’
’Det er svært at holde op med at ville – jeg er en så dårlig nej-siger’
’Jeg er født med et service-gen’
’Jeg er lidt for god til at finde løsninger – så jeg kan nå mest muligt’
’Jeg har svært ved at sige stop til opgaver, jeg ved ikke hvor min grænse er’
Pludselig fik jeg en følelse af ingenting at kunne’
’Jeg har haft sygt barn i så mange år, at jeg har glemt mig selv’
At få børn, mand, job, hus til at køre – har været en stor mundfuld. For stor.’
’Lige pludselig var der en anden, der skulle lave mine opgaver – min chef var uforudsigelig og ingen turde sige noget’.
’Efter jeg har haft min sygdom, kan jeg ikke arbejde så meget mere. Det kan jeg slet ikke finde ud af’

Stresscoach – mine erfaringer

Jeg er certificeret stresscoach og tilbyder hjælp til stress i Horsens. Jeg oplever ofte, at stressramte bagudrettet kan se, at de har kørt med ’blinkende røde lygter’ længe, men har ikke villet eller kunnet overskue at reagere på dem. Og så har de fortsat, fordi de har troet, at snart bliver tingene anderledes – f.eks. der ansættes flere i afdelingen, eller nu har jeg snart ferie. Derfor kan hjælp til stress i første omgang være, at der er en der hjælper med at trykke på bremsen og få skabt ro.

Som stress coach ser jeg på, hvilke stresssymptomer der er til stede, da det er vigtigt  i stressbehandling at få set på dem og afgjort om de er stressbetingede. Hvis ja, hvad er så årsagen og derefter skabe en nødvendig forandring således at belastningen fjernes, så der kommer balance.

Hvordan det ser ud i din situation kan vi udforske sammen, så du kan få det bedre. 

Stress psykoterapeut i Horsens