ADHD

ADHD symptomer

ADHD symptomer kan inddeles i tre grupper: Uopmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet. Tidligere så man ADHD som en børne- og drengesygdom, som man troede, at de kunne vokse fra.Der findes mere og mere viden på området, og i dag ved man også, at ADD ’den mere stille udgave’ er hyppigere hos kvinder end mænd. ADHD er dog hyppigst for begge køn. ADHD kan udspilles på forskellig vis: Der kan være dagdrømmere, der ’zoner ud’, og de mere udadreagerende med uro og koncentrationsbesvær. Det er vigtigt at vide, at ADHD står sjældent alene – særligt angst, stress, depression, spiseforstyrrelser og personlighedsforstyrrelser kan ses som følgesvende. Endelig skal det nævnes, at for de fleste kvinder forværres symptomerne i forbindelse med hormonelle svingninger eksempelvis ifm. menstruation og overgangsalder. Arveligheden indenfor ADHD er op mod 80 procent.
ADHD symptomer
“Mit hoved er ved at eksplodere nogle gange på grund af tankemylder”
“Hvis jeg mærker træthed, så drikker jeg energi-drik, så kan jeg køre mange timer igen”

ADHD – udpluk fra min praksis, hvordan oplever andre det?

’Mit hoved er ved at eksplodere nogle gange på grund af tankemylder’ ’Jeg kan arbejde mig selv fuldstændig ned – der er ingen stopklods’ ’Jeg er ligesom en svamp – alle indtryk lander i mit hoved’ ’Jeg har altid været fanden-i-voldsk’ ’Hos mig er det enten eller med alt – alt er sort-hvidt’ ’Hvis jeg ikke forstår tingene, så bliver jeg så frustreret’ ’Skolegang har altid været svært for mig – jeg var klassens klovn’ ’Jeg hader skiftet mellem hverdag og weekend’ ’Når jeg kommer hjem vil jeg bare have fred, jeg kan ikke forholde mig til noget som helst – ikke engang min kæreste eller barn’ ’Hvis jeg mærker træthed, så drikker jeg energi-drik, så kan jeg køre mange timer igen’ ’Jeg har en indre uro, så jeg har svært ved at sidde stille’ ’Ting kommer hurtigt til at kede mig’

Hjælp til ADHD

Jeg tilbyder hjælp til ADHD i Horsens. At have ADHD kan for nogle være en forbandelse, fordi det kan betyde nogle begrænsninger og udfordringer i hverdagen og at man føler sig ’anderledes’. For andre kan det betyde en lettelse, fordi ADHD giver en forklaring på, hvorfor de har det som de har det eksempelvis ifht reaktioner, trivselsudfordringer mv. I mine behandlinger har jeg utrolig gode erfaringer med NADA, som kan ’punktere’ overenergien og give en helt mærkbar ro, der for de fleste kan mærkes nærmest øjeblikkeligt. Og ellers er min erfaring, at det er meget forskelligt, hvilken hjælp der er brug for. Der kan være en sorg og frustration over at have ADHD og skulle ´slås’ med det og føle sig ’unormal’. Andre har brug for at forstå selve ADHD’en, hvad der er udfordrende mv. Alt selvfølgelig afhængig af, hvor længe man har haft diagnosen eller mistanke om den og hvilke udfordringer, der opleves i hverdagen. Hvordan det ser ud i din situation kan vi udforske sammen, så du kan få det bedre.  
ADHD symptomer