Psykoterapi

Psykoterapi – psykoterapeut i Horsens

Som psykoterapeut tilbyder jeg psykoterapi i min klinik i Horsens, som jeg har haft de seneste 11 år. Jeg har en bred erfaring med forskellige problemstillinger som stress, angst, lavt selvværd, depression, sygdom og livskriser. Min tilgang er meget visuel og jeg er optaget af, at finde ind til kernen af selve problemstillingen og løse den, så du kan få en bedre trivsel. Du kan læse mere om mig her.

Hvad er psykoterapi?

Jeg bliver ofte spurgt om, hvad psykoterapi er og hvad det egentlig er jeg laver med mine klienter. Svaret er følgende:
Psykoterapi er en samtaleterapi, hvor psykoterapeuten ved hjælp af samtaler i et forløb, arbejder med at afhjælpe psykiske udfordringer, tanker og mønstre. Sammen arbejder du og jeg henimod enten at finde årsagen til problemstillingen eller give dig indsigt i egne tanke- og handlemønstre. På den måde kan de gamle vaner, der tidligere har givet udslag i bl.a. stress, angst, lavt selvværd og depression – forandres. Det kan også være bearbejdning af sorg, traumer, chok, fobier.

Psykoterapi er en videnskabelig baseret psykologisk behandlingsmetode, der oprindelig blev udviklet omkring 1900-tallet af Sigmund Freud i form af psykoanalysen. Siden da er psykoanalysen blevet videreudviklet af mange andre psykoterapeuter og i flere forskellige retninger, hvortil der er udviklet mange forskellige metoder. 

psykoterapeut i Horsens - Tanja Grønfeldt

Hvad er en psykoterapeut?

En psykoterapeut er uddannet til at arbejde med psykoterapi som behandlingsmetode og anvendes også af psykiatere og psykologer. En psykoterapeut har gennemgået en uddannelse, hvor der udover teori også trænes i psykologiske teorier og behandlingsmetoder indenfor forskellige terapeutiske retninger.

Som psykoterapeut arbejder jeg med et teoretisk fundament og supervision, men arbejder også med egne problemstillinger og egenterapi. Det betyder, at jeg som psykoterapeut kommer til at kende problemstillinger på ’egen krop’ – indefra – og ikke kun noget, der er læst i en bog. Det er i min optik meget vigtigt, fordi mit vigtigste instrument i mit arbejde er: Mig selv. Som terapeut skal jeg kende mine egne mønstre, tilknytning, skyggesider mv, så jeg har en bevidsthed om egne ressourcer og begrænsninger. Min faglighed vedligeholder jeg fortsat ved bl.a. gennem egenterapi og supervision.

psykoterapeut i Horsens - Tanja Grønfeldt

Hvordan anvender jeg psykoterapi?

Den psykoterapeutiske metode og retning, som jeg anvender afhænger fuldstændig af selve problemstillingen, men relationen til dig selv og til dine medmennesker er centralt samt forbindelsen mellem hoved og krop er meget vigtigt i mit arbejde.

Som psykoterapeut er min fornemmeste opgave at kunne hjælpe dig til at overordnet at forstå dig selv – herunder at mærke dine følelser, mærke din krop, spejle dig, regulere og give flere perspektiver på dine oplevelser. Jeg bruger mig selv professionelt i relationen og har ikke en personlig aktie i dine valg, beslutninger, følelser eller tanker (som dine venner eller familie har). Igennem terapien bliver gamle mønstre og overbevisninger ’omkodet’ i hjernen, traumer bliver forløst og du styrkes i at mærke og forstå dig selv, stå ved dig selv, se dig selv udefra og se tingene i en (ny) sammenhæng.  

Du kan læse mere om, hvordan jeg arbejder her.

Hvad kan en psykoterapeut hjælpe med?

Årsagerne til at begynde i psykoterapi kan være mange og forskelligartede. De mennesker, som opsøger mig er typisk fordi der er noget der går dem på, der begrænser dem og forringer deres livskvalitet. Det kan være eksempelvis være stress, angst, lavt selvværd, depression, sygdom og livskriser. De kan også have haft en traumatisk oplevelse, befinde sig i en krise eller af andre årsager have brug for hjælp til at komme videre i livet. Men fælles for de fleste af os er, at vi kan have svært ved at overskue og løse vores problemstillinger selv. Her kan jeg som psykoterapeut hjælpe dig.

I samtalerne hjælper jeg dig med at få klarhed, overblik og indsigt i det, der kan føles udfordrende, besværligt og bremsende, så du kan komme videre og leve dit liv med lethed, glæde og overskud. 

Jeg er med dig hele vejen.

“Alt hvad du sagde, kunne jeg krydse af i mit hoved. Det gav en enorm tryghed. Jeg forstod, hvorfor jeg følte, som jeg gjorde.

Samtalerne giver meget mening og klarhed for mig – det er som om at der er brikker der falder på plads i mit hoved”  (S, 21 år)