
Lider du af migræne?
Hvis du lider af migræne, så ved du, hvor invaliderende, smertefuldt og intenst det kan være. Migrænen er forbundet med nogle genkendelige symptomer, særligt den dunkende, pressende hovedpine, ofte lokaliseret i den ene side af hovedet. Migrænen opleves ofte meget drænende og et anfald kan vare 4-72 timer.
Migræne er relativt udbredt, og 25 % af alle kvinder og 8 % af alle mænd vil opleve et migræneanfald gennem et livsforløb. De fleste oplever kun sjældent anfald, mens 3-5% af danskerne har anfald en eller flere gange månedligt.
Migrænen kan have forskelligt omfang, men har ofte stor indflydelse på hverdagen. Det kan være svært eller uudholdeligt at passe job, være social eller lave gøremål. Mange foretrækker at være i et mørkt stille rum og bevæge sig så lidt som muligt.
Symptomerne på migræne er:
- Dunkende hovedpine – ofte i den ene side af hovedet
- Følsomhed overfor lys og lyde
- Kvalme
- Opkast
- Neurologiske funktionsforstyrrelser (syns-, føle- eller taleforstyrrelser)
Hvorfor får jeg migræne?
Under et migræneanfald sker der en kemisk forstyrrelse i visse områder af hjernen. Det fører til en udvidelse af blodkar i hjernen og frigivelse af smertefremkaldende stoffer omkring blodkarrene. Dette medfører den smertefulde tilstand.
Migræne er en multifaktoriel sygdom, hvor genetisk disponering i kombination med miljøfaktorer er årsag til sygdommen. Det kan være et detektivarbejde at finde den årsagen til migræneanfald, men en række faktorer vides at have en provokerende effekt på migræne:
- Stress/psykisk belastning
- Ændret søvnmønster
- Ubalance i hormonsystemet
- Muskelspændinger i nakke, kæbe, skulder og ryg
- For lidt væske
- Følsomhed overfor specifikke føde-eller drikkevarer eks. ost, lakrids, chokolade eller rødvin
- Medicinoverforbrug
Sådan kan zoneterapi hjælpe på din migræne
Zoneterapi har vist sig at være en effektiv metode til at lindre migræne og reducere hyppigheden af migræneanfald. Måske har du allerede prøvet forskellige former for medicin, men for mange migrænepatienter er medicinsk behandling ikke altid tilstrækkelig, eller måske er du blandt dem, som ønsker at undgå bivirkninger ved medicin.
Jeg vil anbefale dig at prøve zoneterapi, fordi det er en naturlig behandlingsform og der er så positive resultater. Jeg anvender zoneterapi, men kan også supplere med øreakupunktur og meridianmassage, sådan at migrænen behandles fra flere sider.
Zoneterapi er en blid og nænsom behandlingsform, hvor jeg gennem behandlingen kan hjælpe din krop tilbage i balance. Jeg tager udgangspunkt i dine symptomer, og tilrettelægger behandlingen ud fra det, således at dine gener kan lindres.
Ved migræne vil der ofte være fokus på hormonsystemet, øge blodcirkulationen, reducere spændinger og stress samt styrke immunsystemet. Derudover deler jeg gerne ud af gode råd og anbefalinger i forhold til, hvad du selv kan gøre for at styrke din krop og understøtte behandlingen.

Zoneterapi som en del af migræneforebyggelse
Regelmæssig zoneterapi kan spille en vigtig rolle i en langsigtet strategi for migræneforebyggelse. Mange patienter oplever færre og mindre intense anfald efter en periode med regelmæssig behandling. Ved at kombinere zoneterapi med andre sunde livsstilsvalg kan du tage positive skridt mod en hverdag uden migræne.
Bestil tid her og få hjælp til din migræne
Det siger mine klienter
Jeg kan godt mærke, når migrænen er på vej.” Jeg tænker..åh, nej ikke igen. Nu er de næste dage ude af kalenderen.” (L, 40 år)
Når jeg har migræne, så begraver jeg mig under dynen og laver en ’kanal’ ud, hvor jeg kan trække vejret. Og så prøver jeg at sove. Tilstanden er så ulidelig, men jeg kan ikke andet end at ligge der. Sidste gang var det min mands fødselsdag – ikke særlig fedt. Men med zoneterapien er anfaldene væsentligt reduceret. (S, 45 år)