Zoneterapi – Voksne

Hvorfor vælge zoneterapi for voksne?

Fordi behandling med zoneterapi for voksne viser bare rigtig gode resultater!
Zoneterapi hjælper kroppen til at komme i balance, og til at udnytte dens egne ressourcer til helbredelse. Hver behandling tilrettelægges individuelt ud fra de symptomer og udfordringer, som du kommer med. Zoneterapi tilhører alternativ behandling, hvor der er en helhedsforståelse af mennesket. Altså at det fysiske og psykiske påvirker hinanden og ikke kan adskilles, men tværimod hænger uløseligt sammen. Så når du får det bedre psykisk, får du det også bedre fysisk – og omvendt.

Hver eneste dag oplever jeg, at zoneterapi er med til at gøre en forskel, og jeg er meget taknemmelig over, at jeg kan være med til at skabe disse forandringer!

Tanja Grønfeldt - Zoneterapi

Hvordan virker zoneterapi?

Zoneterapi en helhedsorienteret behandlingsform, hvor man gennem trykpåvirkning og massage af føddernes reflekszoner kan lindre gener og symptomer samt være med til at genskabe kroppens balance. Fødderne indeholder mange tusinde, frie nerveender – faktisk den største koncentration i hele kroppen. Derfor er fødderne ikke blot et meget sensitivt område, men de kan også fungere som en port til kroppens øvrige nervesystem.

På den måde kan zoneterapi være med til at afhjælpe kroppens stresstilstande og ubalancer. Zoneterapi-behandling øger blodcirkulationen og på den måde får kroppen de optimale muligheder for at restituere og reparere sig selv og for at (gen)opbygge celler og væv.

Hvad kan zoneterapi for voksne afhjælpe?

Zoneterapi for voksne anvendes i forbindelse med en lang række af gener og symptomer såvel fysisk som psykisk. Der kan være tale om akutte tilstande som f.eks. stress, mellemørebetændelse eller en hælspore, men det kan også være gavnligt til kroniske tilstande som Morbus Chron, diabetes eller Colitis Ulcerosa.

Andre anvender zoneterapien i en mere forebyggende henseende til at styrke immunforsvar, kredsløb mv, mens andre kommer af velvære og prioritering af egentid og blive ladet op.

Så zoneterapi kan være gavnligt i forhold til mange forskellige ubalancer. Hvis du er påvirket af en eller flere ting fra listen til højre, kan zoneterapi med stor sandsynlighed hjælpe dig med at få kroppen i balance igen!

 • Allergi/høfeber
 • Søvnproblemer
 • Fordøjelsesproblemer
 • Stofskifteproblemer
 • Fertilitetsproblemer
 • Overgangsalder – eks. Humørsvingninger, hedeture
 • Menstruationssmerter, uregelmæssig menstruation
 • Uro/tankemylder
 • Stress/depression/angst
 • Hovedpine/migræne
 • Muskelsmerter/ledsmerter
 • Svagt immunforsvar
Tanja Grønfeldt - Zoneterapi

Hvordan foregår behandlingen?

Zoneterapibehandlingen foregår på en briks med en pude i nakken og et tæppe over dig.

Det er vigtigt, at du ligger behageligt og føler dig rigtig godt tilpas, så kroppen kan slappe helt af og du kan få det bedste ud af behandlingen.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Det er forskelligt fra menneske til menneske, da det afhænger af mange forskellige faktorer, bl.a. hvor længe du har haft den pågældende ubalance samt hvor hurtigt din krop reagerer på behandlingen. Typisk vil man kunne se en forandring efter de første behandlinger, og vi evaluerer naturligvis undervejs i forløbet.

Reaktioner efter zoneterapibehandling:

Der kan være forskellige reaktioner efter behandlingen særligt det første døgn efter behandlingen. Reaktionerne er individuelle og skal ikke opfattes som en evt forværring, men et tegn på at behandlingen giver resultat. Kroppen tager imod og arbejder på at finde tilbage til en optimal tilstand og bedring er på vej. Nogle typiske reaktioner kan være:

 • Velbehag
 • Afslappethed, træthed og dyb søvn
 • Øget tarmfunktion, ændring af afføringsmønster
 • Øget vandladning, ændring af urinens udseende og lugt
 • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
 • Opblussen af gamle og nuværende symptomer
 • Humørsvingninger mv.

Husk at drikke rigeligt med vand efter hver behandling.

Hvordan og hvornår mærkes effekten? 

De fleste oplever en dyb ro og større forbindelse til sig selv efter en behandling med zoneterapi, så det vil sige, at du som regel vil kunne mærke fordelene allerede efter første behandling. Kommer du med specifikke gener og ubalancer, som du har haft længe, anbefaler jeg som udgangspunkt, at du starter med at få behandlinger med en uges mellemrum. Efter nogle uger skal du gerne kunne mærke en bedring i din tilstand og et generelt større velvære. Herefter aftaler vi dit videre forløb alt efter, hvad der er behov for.

Zoneterapi med sundhedsforsikring eller sundhedsordning ?

Jeg er RAB-godkendt (Registret Alternativ Behandler), hvilket betyder, at jeg opfylder alle de krav, som Sundhedsstyrelsen stiller til en zoneterapeut og jeg er medlem af en brancheforening (zct).
Når du vælger en RAB-godkendt behandler kan du få tilskud via sundhedsforsikringer og sundhedsordninger.

 • Du kan få  få op til 10 behandlinger årligt, hvis du har et konkret problem.
 • HUSK at medbringe dine forsikringspapirer ved første behandling.

Flere forsikringsselskaber giver tilskud til alternative behandlingsformer, som DR Nyheder har beskrevet i en artikel, du kan læse her.

Charlotte Piber, forsikringsansvarlig hos IF-forsikring udtaler:
“Fordi vi kan se, at det har haft en effekt. Og vi kan se, at de personer, der har fået den her hjælp, er kommet hurtigere tilbage på arbejde”.

Zoneterapi og akupunktur topper listen, men også en række andre behandlingsformer er begyndt at vinde indpas.

Pris: 550 kr – 5 behandlinger 2475 kr.

Registreret Alternativ Behandler
ZoneConnection Terapeutforening