Zoneterapi – Børn

Hvorfor vælge zoneterapi til børn?

Formålet med at give børn zoneterapi behandling er at afhjælpe symptomer og ikke mindst give barnet en god start på livet. De børn som kommer til mig har forskellige udfordringer. Det kan være, at de er begyndt ændre adfærd – f.eks. at isolere sig, blive mere indelukkede, triste eller blive mere udadreagerende. Andre kan begynde at ændre spisevaner, få udfordringer med søvn eller opleve udfordringer med nattevæderi.

I mange tilfælde er en stor del af hjælpen at få ro i kroppen, blive set, mødt og lyttet til på en helt ny måde og få det frirum det også er til at dele deres udfordringer og bekymringer.

Tanja Grønfeldt - Zoneterapi

Hvordan virker zoneterapi til børn?

Jeg kombinerer psykoterapi og zoneterapi til børn efter behov. Fra zoneterapien bruger jeg særligt nervesystemet som åbning til kroppen, her falder barnet/den unge hurtigt til ro, der opstår tillid og det er herefter nemmere at sætte ord på deres udfordringer.

Det er ofte effektivt at skabe forbedring og balance hos et barn der får zoneterapibehandling, da deres system tager godt imod behandlingen på grund af høj modtagelighed og fordi de ikke har haft ubalancen i så lang tid, som voksne ofte har.

Hvad kan zoneterapi afhjælpe?

Zoneterapi er godt for børn med angst, stress og depression, det beroliger nervesystemet, virker afstressende og stimulerer blodtilførsel og iltning til organer og muskulatur. Zoneterapien giver en ro til den indre kerne, stimulerer immunforsvaret og får renset ud for affaldsstoffer.

Zoneterapi er også godt for børn med ADHD eller børn som oplever omvæltninger i hverdagen som f.eks. starte i institution, ny skole, ændringer i familien såsom skilsmisse eller dødsfald.

Ubalancerne kan skyldes mange årsager, men gør at barnet påvirkes og mistrives. Her kan zoneterapi være med til at gøre en forskel – og har en god effekt på effekt på:

 • Stress, angst, uro – trivselsudfordringer
 • Trivselsudfordringer
 • Fordøjelsesproblemer – eks. forstoppelse, ’ondt i maven’, mavesmerter
 • Urinvejslidelser – eks. blærebetændelse
 • Svagt immunforsvar og gentagende infektioner
 • Vandladningsproblemer, afføringsinkontinens, nattevæderi
 • Migræne og spændingshovedpine
 • Hudproblemer – eksem eller udslæt
Tanja Grønfeldt - Zoneterapi

Hvordan føles zoneterapi?

Jeg oplever ofte, at barnet/den unge mærker en dyb følelse af afslapning, varme og velvære i kroppen. Det kan også give en snurren i kroppen og maven kan rumle.

Vores kontakt gennem fødderne giver ofte naturlig anledning til at samtale og refleksion og også psykiske reaktioner som gråd, latter og lettelse.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Det er forskelligt ifht det barnet/den unge, da det afhænger af mange forskellige faktorer, bl.a. dybden af ubalancen samt hvor hurtigt kroppen reagerer på behandlingen. Typisk vil man kunne se en forandring efter de første behandlinger, og vi evaluerer naturligvis undervejs i forløbet.

Reaktioner efter zoneterapibehandling:

Der kan være forskellige reaktioner efter behandlingen særligt det første døgn efter behandlingen. Reaktionerne er individuelle og skal ikke opfattes som en evt forværring, men et tegn på at behandlingen giver resultat. Kroppen tager imod og arbejder på at finde tilbage til en optimal tilstand og bedring er på vej. Nogle typiske reaktioner kan være:

 • Bedre søvn og velvære generelt
 • Bedre tilpas psykisk og fysisk
 • Psykiske reaktioner eks. gråd eller vredsudbrud
 • Hovedpine
 • Ændring i urin og afføring (lugt, udseende)
 • Sekreter fra næse, svælg, bronkier
 • Opblussen af gamle og nye symptomer

Husk at drikke rigeligt med vand efter hver behandling.

Zoneterapi med sundhedsforsikring eller sundhedsordning ?

Jeg er RAB-godkendt (Registret Alternativ Behandler), hvilket betyder, at jeg opfylder alle de krav, som Sundhedsstyrelsen stiller til en zoneterapeut og jeg er medlem af en brancheforening (zct).
Når du vælger en RAB-godkendt behandler kan du få tilskud via sundhedsforsikringer og sundhedsordninger.

 • Du kan få  få op til 10 behandlinger årligt, hvis du har et konkret problem.
 • HUSK at medbringe dine forsikringspapirer ved første behandling.

Flere forsikringsselskaber giver tilskud til alternative behandlingsformer, som DR Nyheder har beskrevet i en artikel, du kan læse her.

Charlotte Piber, forsikringsansvarlig hos IF-forsikring udtaler:
“Fordi vi kan se, at det har haft en effekt. Og vi kan se, at de personer, der har fået den her hjælp, er kommet hurtigere tilbage på arbejde”.

Zoneterapi og akupunktur topper listen, men også en række andre behandlingsformer er begyndt at vinde indpas.

Pris: 550 kr – 5 behandlinger 2475 kr.

Registreret Alternativ Behandler
ZoneConnection Terapeutforening