Tanja Grønfeldt - Eksamen

Behandling af eksamensangst

Eksamensforløb til behandling af eksamensangst kunne være til dig, hvis du kan genkende følgende:
Er du en af dem, der frygter eksamen?
Mister du fokus til eksamen?
Frygter du, at ‘klappen går ned’?
Tænker du: “Eksamen – åh nej, det klarer jeg aldrig”
Har du dårlige erfaringer med eksamen, som spænder ben for dig?
Forbereder du dig ekstremt meget uden at få udbytte af indsatsen?
Har du manglende koncentration eller lyst til at gå til eksamen? 

Eksamensangst kan optræde som fysiske symptomer som fysiske symptomer eksempelvis hjertebanken, kvalme, opkast, søvnproblemer og svedige hænder. Det kan også være psykiske symptomer i form af at mærke vrede, frustration eller være bange eller skamfuld. Det er naturligt, at der kan være en vis nervøsitet eller eksamensangst, men problemet opstår, hvis det tager overhånd. Derfor kan et eksamensforløb være relevant. 

Gennem mine 10 år som censor ved Århus Universitet, har jeg set en del forskellige eksamenssituationer. De fleste klarer det godt, og så sidder jeg og glædes over deres evne til at formidle stoffet. Andre har det svært. Der ser man de flakkende øjne, de svedige og rystende hænder, røde plamager på kinder og hals samt et manglende fokus. I situationen forsøger vi selvfølgelig at hjælpe og få ro på, men det kan være svært i nuet at samle sig, hvis først nervøsiteten har bredt sig. Derfor kan det være en rigtig god ide at få behandling af  eksamensangsten før eksamen, så du kan gå rolig til eksamen. Og få en god oplevelse, så det er faget og pensum der er i fokus og ikke angsten, der styrer.

Tip: Et tip til at få styr på eksamensangst lige umiddelbart før du skal ind til det grønne bord, er at fokusere på åndedrættet. DR har lavet tre øvelser, der kan være at bekæmpe eksamensangst. Få dem her.  

Jeg tilbyder eksamensforløb med 3 sessioner. Forløbet er til dig som har brug for hjælp til at få ro på, håndtere eksamensangst og få eksamensteknikker. Det er et skræddersyet forløb, som tilpasses efter dine behov.