Lavt selvværd – ’Jeg føler mig bare ikke god nok’

Er du blandt dem, som lider af eksamensangst? Og måske har dårlige erfaringer med at gå til eksamen, fordi du bliver meget nervøs og ikke får sagt og vist, det som du egentlig kan? Gennem mine år som underviser og censor har samlet en række gode råd, som du kan læse her – og få den bedste eksamensoplevelse ever! 

 

Lavt selvværd

Charlotte er 30 år og har lavt selvværd. Ikke noget hun havde lagt mærke til, sådan var det bare. Pæn og pligtopfyldende pige i skolen og en evne til at falde i med tapetet. En dag skulle hun til et seminar, hvor hun pludselig blev opmærksom på, hvor akavet situationen var for hende. Og hun fik øje på alle hendes tanker; ’jeg passer ikke ind, alle andre kan en masse, de bidrager med guldkorn, de taler sammen og hygger, hvad kan jeg overhovedet bidrage med?’ Utilfredsheden voksede og hun spurgte opgivende sig selv – ’hvorfor kan du ikke bare….hvad holder dig tilbage’? Samtidig konstaterede hun ’bare ikke føler mig ikke god nok og gør mig selv  til Sorteper hele tiden’.

Hvordan tackle lavt selvværd – Hvad blev vigtigt?

Det blev vigtigt at finde ud af, hvornår dette mønster er startet. I den proces blev det tydeligt, at da hun som 3-årig blev storesøster, tog lillesøster scenen – og forældrenes opmærksomhed. Over tid konkluderede hun, at hun var mindre vigtig og ikke værd at lytte til. Samtidig øgedes selvkritikken, således at hun følte sig utilstrækkelig i stort set alle af livets facetter. Hun påtog sig en rolle, som hun selv havde konstrueret. En rolle, som vi har arbejdet med at gøre op med og omskrive, så hun kunne begynde at SE sig selv.  At hun faktisk er ok, at hun gerne må fylde, at hun også har noget at bidrage med, at hun også er noget værd – og at få det omsat i handling.

Ønsker du hjælp til lavt selvværd?

Genkender du at have følelsen af at være til overs, ikke god nok eller Sorteper? Du kan læse mere om selvværd, hvordan andre oplever det og hvordan jeg arbejder med selvværd her.

Der er hjælp at hente – kontakt mig  for at aftale en tid, og du er på vej 😊

 

Tanja Grønfeldt Psykoterapeut og Zoneterapeut

Tanja Grønfeldt
Psykoterapeut & Zoneterapeut 

Psykoterapeut og Zoneterapeut i Horsens

Hvad siger andre om, at være behandling hos mig?

Jeg lægger stor vægt på at høre, hvad mine klienter siger om deres erfaringer med mig som både psykoterapeut & zoneterapeut i Horsens.
Jeres tilbagemeldinger er dyrebare for mig og hjælper mig med at fortsætte med at yde den bedste omsorg og støtte.

Angst

”Der er så mange ting, der er faldet på plads for mig og angsten er ikke længere et monster. Jeg har fået så meget ro. ”

"M"

45 år

Zoneterapi – Stress

”Jeg har efter hver behandling oplevet en ro, afslappethed og følelsen af at svæve afsted. Jeg har oplevet bedre koncentration og klarhed i hovedet bagefter – i det hele taget en bedre balance. Du er meget grundig og professionel. Jeg har følt mig meget rolig og tryg. Du er god til at spørge ind og er meget lyttende.”

"H"

50 år

Lavt selvværd

”Du har hjulpet mig gennem gymnasiet og lært mig, at jeg ikke er så forkert, som jeg selv går og tror. Du har givet mig værktøjer, som jeg dagligt anvender”

"M"

22 år