’Jeg har følt mig så værdiløs’

Er du blandt dem, som lider af eksamensangst? Og måske har dårlige erfaringer med at gå til eksamen, fordi du bliver meget nervøs og ikke får sagt og vist, det som du egentlig kan? Gennem mine år som underviser og censor har samlet en række gode råd, som du kan læse her – og få den bedste eksamensoplevelse ever! 

Pia oplevede en opvækst med alkohol og svigt. Far drak og mor vendte det blinde øje til, og forsøgte at holde sammen på familien. Den utrygge opvækst gjorde, at Pia ikke følte sig hjemme derhjemme – og i det hele taget værdiløs. Fordi ’når han ikke ville os, var det vel fordi vi ikke var det værd’? Det blev til et mønster, hvor Pia har sat sig selv i anden række i mange af livets facetter. Hun har i stor udstrækning lært at tilpasse sig og har fået en sandhed om, at hendes behov ikke er vigtige. Det har bl.a. betydet meget lavt selvværd, dårligt fungerende parforhold og flere depressioner.

Måske har du også følt dig værdiløs i din opvækst? Der kan være mange årsager til svigt. I Pias tilfælde var det alkohol. Men det kan skyldes uendelig mange andre årsager, f.eks. sygdom i familien, skilsmisse, vold, mobning i skolen.

“Det blev vigtigt for Pia at se mønstret”

Det blev vigtigt for Pia at se mønstret; at hun blev forsømt som barn, men at hun i voksenlivet har forsømt sig selv, fordi hun ikke har lært andet. At begynde at stå ved sig selv, at ’det er faktisk sådan, at jeg har det’ eller tillade sig selv at blive vred over noget. Det har været en lang proces, men Pia er nået frem til, at ’jeg har faktisk også ret til et godt liv’. Hvilket jo giver et helt andet fundament.

Et sted at starte er at finde ud af, om/hvornår du føler dig værdiløs eller mindre værd end andre. Hvornår kommer du til at tilsidesætte dine behov? Er du en af dem, der i virkeligheden har svært ved at passe på sig selv? Og finde frem til, hvorfor har jeg det mønster – hvornår er det startet. Tiden er måske kommet til at det ikke er hensigtsmæssigt for dig at følge længere, og begynde en ny kurs.

Tanja Grønfeldt Psykoterapeut og Zoneterapeut

Tanja Grønfeldt
Psykoterapeut & Zoneterapeut 

Psykoterapeut og Zoneterapeut i Horsens

Hvad siger andre om, at være behandling hos mig?

Jeg lægger stor vægt på at høre, hvad mine klienter siger om deres erfaringer med mig som både psykoterapeut & zoneterapeut i Horsens.
Jeres tilbagemeldinger er dyrebare for mig og hjælper mig med at fortsætte med at yde den bedste omsorg og støtte.

Angst

”Der er så mange ting, der er faldet på plads for mig og angsten er ikke længere et monster. Jeg har fået så meget ro. ”

"M"

45 år

Zoneterapi – Stress

”Jeg har efter hver behandling oplevet en ro, afslappethed og følelsen af at svæve afsted. Jeg har oplevet bedre koncentration og klarhed i hovedet bagefter – i det hele taget en bedre balance. Du er meget grundig og professionel. Jeg har følt mig meget rolig og tryg. Du er god til at spørge ind og er meget lyttende.”

"H"

50 år

Lavt selvværd

”Du har hjulpet mig gennem gymnasiet og lært mig, at jeg ikke er så forkert, som jeg selv går og tror. Du har givet mig værktøjer, som jeg dagligt anvender”

"M"

22 år