Om mig

Hvordan arbejder jeg?

Psykoterapi

Som psykoterapeut i Horsens tilbyder jeg samtaler for at finde ind til kernen af netop dine udfordringer. Ved hjælp af psykoterapi kan du forstå dig selv og leve mere frit, fordi du kan opnå indsigt i dit følelsesliv, tanke- og handlemønstre. Derved kan du blive i stand til at skabe forandring i de eksisterende problematiske følelser, tanker og mønstre, der kan give udslag i eksempelvis angst, depression, spiseforstyrrelse mv. Så psykoterapi er til dig,  der har brug for at komme videre og gerne vil have det bedre. Sammen finder vi årsagen til, hvorfor du har det som du har det, eller føler som du gør – så du definitivt kan bevæge dig frit videre.

 

Forskellige tilgange med tillid, nærvær og forståelse  i centrum

Jeg arbejder meget visuelt og har whiteboardet som min faste makker, hvor jeg i løbet af samtalen nedskriver nøgleord, figurer, sammenhænge, illustrationer mv. På den måde bliver det meget synligt og konkret at forholde sig til, hvad vi arbejder med, og jeg oplever det som meget konstruktivt og hjælpsomt, fordi det går gennem flere ’kanaler’. Alt efter hvad der passer til din problemstilling anvender jeg forskellige tilgange og teknikker til at forløse det.

I samtalen lytter jeg meget, men stiller også mange spørgsmål – og elsker at komme derhen, hvor der bliver sagt – ’det har jeg aldrig tænkt på’ eller ’det var et godt spørgsmål’, fordi så ved jeg, at vi er inde og rykke ved noget. Jeg anvender ofte eksempler eller metaforer, fordi det kan være så illustrerende, men også banalt og pærelet at gennemskue ting på afstand, når der er slør på egne omstændigheder.

Jeg fokuserer meget på tillid, nærvær og forståelse – det vil altid være mit fundament.

 

Supplement til samtalen

For at få mere ud af samtalen, kan det ofte være givtigt at kombinere med andre behandlingsformer, hvor kroppen er i fokus. Og hvorfor det? Fordi vores følelser og tanker også lagres i kroppen, og det er vigtigt at det også forløses fysisk. Jeg anvender bl.a. NADA og afslappende kropsbehandling i form af healing, som supplement til samtalerne, hvis vi sammen vurderer, at det er relevant. Du kan læse mere om NADA her og healing her.

 

Der er altid en årsag

Dybest set er jeg logiker; ubalance kommer ikke af ingenting – og når der er et problem er der også en løsning og noget ’guld’ at hente. Jeg er optaget af at finde årsagen til problemstillinger, fordi jeg oplever ofte at der symptombehandles, hvilket ikke løser selve problemet. Når man tværtimod finder årsagen og forstår selve baggrunden for dens opståen, giver det et helt nyt perspektiv af muligheder og forandringspotentialer. På samme måde kan det at forstå meningen bag tilsyneladende dårlige mønstre ligeledes være en gave, fordi når vi begriber kernen, så kan vi se, hvad sammenhængen i virkeligheden er. Her kan ord være forløsende; jeg har efterhånden set det så mange gange og også oplevet det selv. Når der bliver sat ord på en følelse eller hændelse som har været ’fastfrossen’, så kan ordene gøre noget magisk og skabe en heling.

 

Meningsfulde sammenhænge

Jeg er optaget af sammenhængen mellem krop og psyke; der findes mere og mere evidens for, at det fysiske og psykiske har stor indvirkning på hinanden og er forbundne. Ofte har vi tendens til at være i hovedet og ignorere kroppens signaler. Her tænker jeg, at kroppen er en vigtig samarbejdspartner – og også budbringer, hvilket jeg skriver mere om under metasundhed. Jeg oplevede selv at få stress i 2007 grundet meget arbejde og ignorering af kroppens advarsler. Det betød et halvt års sygemelding, men blev et stort vendepunkt for mig.

 

Selvværd

Jeg beskæftiger mig meget med selvværdet, fordi det er vores fundament og meget tyder på, at det er forbundet med bl.a. angst og depression samt har indflydelse på vores humør, livskvalitet og vores funktioner i hverdagen. Jeg oplever ofte i mine samtaler, at lavt selvværd fylder – følelsen af at være utilstrækkelig i forhold til ægtefælle, søskende, venner, naboer, kolleger – omverdenen generelt. Måske grundet en opvækst med mobning, skilsmisse, misbrug manglende omsorg eller anerkendelse. Det betyder, at man kan føle sig forkert, dum, ufuldkommen og det kan koste meget energi at håndtere – som kunne bruges til noget andet. Her kan det gøre en stor forskel at gøde selvværdet, og arbejde med, hvem vi i virkeligheden er og vælge sig selv til med alt, hvad der er.

Min egen rejse

Da jeg som 18-årig stod med bogen ’Hvad kan jeg blive’, oplevede jeg, at der ikke rigtig var nogen uddannelse, der passede til mig. Det gjorde mig ret frustreret ikke at passe ind og finde min hylde. Jeg valgte at læse til tandplejer, da uddannelsen har meget sundhed, psykologi, pædagogik og formidling. Efter nogle år som tandplejer, blev det for smalt et arbejdsområde kun med tænder, fordi det der dybest set interesserede mig var – mennesket bagved og hvad baggrunden reelt var for tændernes tilstand. Derfor videreuddannede jeg mig og blev underviser, vejleder, mentor. Siden certificeret coach og psykoterapeut.

Gennem årene har jeg fortsat søgt efter min hylde og følelsen af at høre til. Jeg har taget uddannelse skridt for skridt, og det er ikke blevet en lige linje, men sammensat ud fra de valg, jeg har taget, hvilket har været med til at forme mig. Jeg er inspireret af Karen Blixen, der sagde, at “først ved livets afslutning kan man se, at man har tegnet en stork”. Altså de sving og kurver der er på vores vej er en del af et større billede og på den måde giver mening. Livet har lært mig, at det jeg søgte ikke fandtes og at høre til er noget, vi selv kan skabe. Jeg har fundet min rette hylde i at være selvstændig, og er ydmyg og taknemmelig over at kunne hjælpe andre mennesker hver eneste dag.

Uddannelser

 • Løbende deltagelse i kurser indenfor psykologi, pædagogik og selvudvikling samt supervision ( 2019)
 • Metasundheds-practioner (2018)
 • Certificeret tankefelt terapeut (2016)
 • ICI-certificeret coach (2013)
 • Sundhedsfaglig kandidat, cand.scient.san (2011)
 • Diplomuddannelse (2000)
 • Tandplejer (1994)

 

Erhvervserfaring

 • Selvstændig coach og psykoterapeut i egen praksis, hvor jeg udbyder samtaler. I 2012-16 praksis på Torvet, partner med psykolog Anna Dreyer, derefter praksis derhjemme, Klokkedalsvej 28 (2016-igangværende)
 • Coach og jobkonsulent ved U-turn, FysioDanmark Horsens (https://fysiodanmarkhorsens.dk/u-turn/). Undervisning og samtaler med sygemeldte borgere med kroniske smerter (2020- igangværende)
 • Ekstern coach hos Skanderborg Kompetencecenter, samtaler med borgere der er sygemeldte, i ressourceforløb, jobafklaringsforløb samt kontanthjælpsmodtagere (2013- 2020)
 • Censor, Tandplejerstudiet, Århus og Københavns Universitet bl.a. ved bachelorprojekter (2011-igangværende)
 • Kursusholder for HK, efteruddannelse Klinikassistenter bl.a. i kost, kommunikation, sociologi (2004-2016)
 • Underviser, Århus Universitet, Tandplejeruddannelsen (2003-2010)
 • Projektkoordinator Gør Horsens Lettere, Sund By Horsens (2001-2002)