Hverdagsangst

Angst i hverdagen

Over tid fik Mette mere og mere angst i sin hverdag. Hver gang noget ikke gik helt som det skulle på Mettes arbejde, så dunkede hun sig selv i hovedet og blev utilfreds med sig selv. Små situationer som f.eks. forsinkelse til et møde, en glemt mail, eller uforudsete hændelser, kunne give anledning til timelang selvevaluering efterfølgende. 

Hvordan påvirker angst hverdagen?

Mettes egen løsning på problemet blev mere kontrol og mere planlægning. Det blev sådan, at hun skulle have 100% styr på alting hele tiden – 99% blev ikke godt nok. Det blev dog mere og mere anstrengende og uudholdeligt for hende. Angsten begyndte at blive tydelig i form af hyppige daglige perioder med hjertebanken, svedige håndflader,  mundtørhed og uoverskuelighed. Måske kender du det alt for godt?

Hvordan tackle angst i hverdagen? Hvad blev vigtigt?

Først og fremmest blev det vigtigt med en bevidsthed om, at hun var havnet i en ’kontrol-fælde’, hvor hun kun fandt ro og tilfredshed med sig selv, hvis hun havde gjort det godt og fejlfrit. Hun så sig selv i øjnene og tog valget om, at det havde hun ikke lyst til at fortsætte med, fordi prisen var for høj. Vi satte forskellige ting i gang – bl.a. arbejdede med, hvordan hun kunne have som fact, at hun ikke kan planlægge og styre sin omverden. Desuden et fokus på, hvordan hun kunne bevare roen i situationen og have forskellige strategier hertil. Indsatsen gjorde, at Mette langsom fik det bedre og turde give mere slip og være i det.

Typiske tegn hverdagsangst

Hverdagsangst er kendetegnet ved, at den rammer, når der er for meget pres på dit liv og ansvaret er større end du kan overkomme. Det kan føles ubehageligt, men husk hverdagsangsten har også den funktion, at den er der for at passe på dig og bidrage til at gøre dig mere lydhør og kompetent. Derfor er kunsten at få hjælp til at forstå angsten og bruge den konstruktivt.

Har du angst i din hverdag – så er der hjælp at hente. Du kan kontakte mig på nedenstående link og booke en aftale. Håber vi ses 😊

Tanja Grønfeldt
Coach & Psykoterapeut